Cuma , 26 Nisan 2024

Aramalı Detox Suyu Nasıl Yapılır?

 

Detox suları diye adlandırılan bu tür içecekler  son zamanlarda en çok tüketilen aromalı iceçeklerdir. Kilo sorunu bulunanlar kilo vermek amacıyla, zararlı atıklardan arınmak için, daha pek çok faydasının olduğu  detox suyu tercihler arasında.

Bununla birlikte iltihap gelişmesini önleyici, sindirimi rahatlatır ağrı kesici özelliği barındıran  detox içeceği sizlere de öneriyoruz.

Sağlığımızı koruyabilmek adına gün içerisinde 6 veya 8 bardak su içilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Detox Suyunun Faydaları:

Özellikle greyfurt, limon, salatalık, elma, tarçın vb. besinlerle yapılan  detox suyu zayıflamada gerçekten oldukça etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımınızı  hızlandırır.
Bununla birlikte limon, nane veya  salatalık konulan  sular bedenden zehirli  toksinleri vücuttan atılmasında önemli rol oynuyor.
Detox Suyunu  Nasıl Hazırlarız?

Yapılması  gereken yalnızca cam bir sürahi içine istediğiniz meyve ya da  sebzeleri birkaç dilim ekleyip  2-3 saat bu şekilde bırakmak.

İçerisine meyve, sebze veya baharatları biraz  suda özleri suya karışana kadar bekletip  gün içerisinde  detox suyunu tüketebilirsiniz. Gün içerisinde su bittikten sonra aynı meyve veya sebzeleri yeniden  su ekleyip aynı şekilde içmeye devam edebilirsiniz. Ertesi gün bu detoxsu hazırlamak için yeni meyve ve sebzeler gerekiyor. Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Ayrıca Kontrol Et

EN YETKİLİ İSİM AÇIKLADI

Koronavirüs tedavisinde en önemli etken C vitamini alımı ve bol miktarda su tüketimi . C …